Mahdollisuus

Astu sisään, saatat vaikka innostua

Opiskelija, varoitan sinua: Toteuttamalla tässä kirjoituksessa mainittuja asioita, saatat saada lukuisia uusia hyviä ideoita, kohdata mahtavia uusia ihmisiä ja parhaassa tapauksessa luoda itsellesi uusia mahdollisuuksia jo opiskeluaikanasi.

Jos haluat ottaa riskin, jatka ihmeessä lukemista.

Monien mahdollisuuksien maailmassa juuri sinulla on varaa valita, mihin käytät aikaasi. Voit nykyään oppia uutta istumalla kotona tietokoneesi ääressä, luennolla kuuntelemassa opettajaasi tai vaikkapa lukemalla sinua kiinnostavia kirjoja. Vaikka tekisitkin kaikkia näistä, haluan käyttää nyt pienen hetken perustellakseni sinulle, miksi sinun tulisi astua sisään ovista ja lähteä katsomaan, mitä ihmisten välinen kohtaaminen tapahtumissa voi saada aikaan.

Ensimmäisenä haluan haastaa sinua miettimään, mitä aiot tehdä opintojesi jälkeen? Usein monet opiskelijat tuskastelevat tämän asian kanssa tai puolestaan ajattelevat, että omaa tulevaisuutta voi huoletta lähteä miettimään siinä vaiheessa, kun on valmistumisen kynnyksellä ja oppilaitosmaailman ovet sulkeutuvat pian taakse.

Minulla on sinulle kuitenkin hyviä uutisia. Voit nimittäin lähteä tekemään töitä oman tulevaisuutesi eteen huomattavasti jo opiskeluaikanasi. Tapahtumat ovat yksi helpoimmista keinoista tutustua uusiin ihmisiin ja kuulla muiden ajatuksia siitä, mitä he oikein tekevät. Kertomalla avoimesti myös omista ajatuksistaan ja tavoitteistaan, saatat saada ratkaisevia mielipiteitä muilta, jotka auttavat sinua viemään hommat seuraavalle tasolle. Jos et tiedä, mikä sinua kiinnostaa tai mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa, saatat innostua kuullessasi muiden tekemisistä. Lähde siis kohtaamaan ja puhumaan ihmisten kanssa, siihen ei tarvita mitään yritysmaailman Tinderiä, kun lähtökohtaisesti kaikkia tapahtumakävijöitä yhdistää ainakin yksi asia: olette kokoontuneet kaikki saman katon alle tuomaan oman panoksenne tapahtumaan.

Joku saattaa myös miettiä, kuinka pääsisi eteenpäin omissa bisneksissään tai tavoitteissaan. Minulla on jälleen kuitenkin pelkästään positiivisia uutisia. Ei ole nimittäin sattumaa, että joka vuosi esimerkiksi Nordic Business Forumin jälkeen somekanavat täyttyvät kuvista ja puhelainauksista, joiden myötä tuhannet ihmiset ovat saaneet mestariajatuksia omiin juttuihinsa tapahtumassa olleiden puhujien vaikutuksesta. Puhujia kuunnellessaan kannattaakin miettiä, kuinka voisi viedä näitä esille tulleita asioita omassa toiminnassaan käytäntöön. Siinä missä puhutaan legendaarisista saunan lauteilla syntyneistä liikeideoista, mielestäni nykyään bisnestapahtumat toimivat yhtä lailla saunan kanssa tulevaisuuden luomisympäristönä.

Eikä bisnestapahtumissa kannata jäädä vain istumaan lauteille. Mahdollisuudet uusien verkostojen luomiseen, uusien ideoiden syntymiseen ja mahdollisesti oman ratkaisevan peliliikkeesi tekemiseen paranevat huomattavasti, kun lähdet liikkeelle.

Tärkeintä on siis osallistua, olla mukana ja kohdata aktiivisesti edessä olevat mahdollisuudet. Mikään ei estä sinua lähtemästä tekemään jo nyt niitä asioita, mitä haluat tehdä tulevaisuudessa.

Joten sanonkin loppuun: astu sisään Paviljongin ovista 26. lokakuuta Spotlight –tapahtumaan. Se saattaa nimittäin olla se ratkaiseva asia, joka muuttaa koko elämäsi suunnan.

Kirjoittaja

Tomi Rytkönen
Tomi Rytkönen
Keski-Suomen Nuorten Yrittäjien puheenjohtaja.
tomi@opiskelijayrittajyys.fi

Aiheeseen liittyvää