Jaakko Kemilä

#KSY80 - 12. Pelimatkat Sports Travel

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Jaakko Kemilä ja Pelimatkat Sports Travel.

Millainen yrittäjä olet? Kuvaile itseäsi kolmella lauseella.

Intohimoinen ja saa tehdä sitä, mistä tykkää. Urheilu ja matkailu ovat aina olleet erittäin lähellä sydäntä.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Isä aloitti matkatoimistohommat jo noin viisitoista vuotta sitten opettajan toimensa ohessa. 2000-luvun alussa hyppäsimme vanhemman veljen kanssa mukaan toimintaan. Halusimme kokeilla, että pystyykö tästä tehdä itselle ihan leipätyön. Sitä ennen ei minkäänlaista kokemusta ollut yrittäjyydestä kummallakaan, joten varsin pystymetsästä lähdimme asioita opettelemaan.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Alunperin isäni Lauri Kemilä lähti tulkiksi eräälle juniorijoukkueen turnausreissulle Tsekkiin. Isä tutustui tuon reissun aikana kyseiseen turnausjärjestäjään ja vei siitä eteenpäin sinne muutamia joukkueita vuosittain.

Siinä vaiheessa, kun hyppäsimme veljen kanssa mukaan toimintaan, lähdimme pikkuhiljaa laajentamaan lajivalikoimaa. Jalkapallo etunenässä. Ala on sellainen, että toiminta perustuu pitkälti kontakteihin ja sitä mukaan, kun  kontaktit ovat karttuneet, olemme toimintaa laajentaneet. Tällä hetkellä viemme maailmalle ja tuomme maailmalta yhteensä noin 200 joukkuetta vuodessa erilaisille pelireissuille.

Pohjois-Amerikka on tällä hetkellä potentiaalisin kohde kasvun kannalta. Siellä on paljon sellaisia turnauksia, mihin voitaisiin vielä lähteä ja paljon kiinnostusta myöskin tänne Euroopan suuntaan.

Turnaus-ja leirimatkojen lisäksi Pelimatkat järjestää yrityksille virkistys- ja palkintomatkoja sekä kokous-ja seminaarimatkoja ympäri maailman.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Töitä joutuu tekemään, mitään ei ilmaiseksi saa. Jos hommat jää hoitamatta, niin äkkiä kaikkoaa asiakkaatkin.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Iso arvostus ja hatunnosto kaikille yrittäjille, yrittäjyys on vaativa laji.

Tustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.pelimatkat.com 


Aiheeseen liittyvää