Harri Pii

#KSY80 - 14. Vaatetusliike Aaron's Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Olen Harri Pii ja yritys on Vaatetusliike Aaron's Oy.

Millainen yrittäjä olet? Kuvaile itseäsi kolmella lauseella.

Olen jossain määrin työnarkomaani. Käyn vahvasti tunteella. Mottona on, että helpompi on pyytää jälkikäteen anteeksi, kuin saada lupa etukäteen.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

1993 menin armeijan jälkeen blokkariksi jyväskyläläiseen Ravintola Wankkuriin, yksityisomisteiseen pieneen baariin. Siinä pääsi sivusta seuraamaan, millaista yksityisyrittäjyys todella voi olla.

2003 perustin oman ensimmäisen verhoomon, mutta se ei sitten ehkä kuitenkaan ollut ihan oma juttu. Voi sanoa, että se oli hyvä, mutta huono kokemus. Kokemattomuus vielä näkyi siinä vaiheessa.

2011 siskoni Sirpa Pii-Keinonen soitti minulle ja kertoi, että on sopinut, että menen töihin Urheva-nimiseen miestenvaateliikkeeseen. Seuraavana päivänä sanoin itseni sitten irti silloisesta ravintola-alan työpaikastani. Urhevan silloiset omistajat näkivät minussa ilmeisesti potentiaalia ja kaiken kaikkiaan viisi vuotta ehdin heidän alaisuudessaan Urhevassa toimia. Urhevan omistajien eläköidyttyä näihin tiloihin tuli noin vuodeksi vaateliike Pohjanheimo. Varsin pian homma kääntyi kuitenkin niin, että otin itse liikkeestä vetovastuun ja yhdessä ystäväni Mikko Paanasen kanssa laitoimme osakeyhtiön pystyyn, jonka nimeksi tuli Vaatetusliike Aaron's Oy. Samalla liikkeen nimi vaihtui nykyiseen muotoonsa.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Voisi sanoa, että tarina on varsin nousujohteinen. Ensimmäisen kahden kuukauden jälkeen meille tuli vesivahinko, joka kesti kaiken kaikkiaan viisi kuukautta. Ensimmäisen puolen vuoden tappiot olivat myös sen mukaiset.

Oppirahoja maksettiin myös liian optimististen tavoitteiden suhteen. Alussa ostin liian paljon tavaraa sisään. Mutta voipahan nykyään sanoa, että on tuttuja aivan kaikissa valtion virastoissa.

Tällä hetkellä asiakasmäärät ovat selvässä kasvussa ja ranteetkin ovat vielä ehjät, niin voi sanoa, että varsin hyvin menee. En voi myöskään liikaa korostaa, miten loistavia työntekijöitä meillä tällä hetkellä on. Tiimi toimii äärimmäisen hyvin.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Tärkein oppi on, että ole rehellinen omalle lähiverkostolle. Jos menee huonosti, niin se on kerrottava suoraan, eikä missään tapauksessa tule koittaa peitellä asioita. Ja yhtälailla, jos menee hyvin, niin sekin tulee voida kertoa.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Tukekaa paikallisia yrityksiä! Moni paikallinen yrittäjä pystyy tekemään paljon enemmän asiakkaan puolesta, kuin anonyymi chat-neuvoja verkkosivulla.

Tustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.vaatetusliikeaarons.fi


Aiheeseen liittyvää