Virpin Kulta 2

#KSY80 - 25. Virpin Kulta Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Virpin Kulta Oy on yritys ja Juha Mäntynen on oma nimi.

Millainen yrittäjä olet?

Sitkeähän sitä tulee yrittäjänä olla. Sanoisin myös, että kansanläheinen ja varsin sosiaalinen.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Vastasin aiemmin Keski-Suomen postin käsittelystä eli olin siis valtiolla töissä. Siinä sitten alkoi tulla pikkuhiljaa tunne, että olisi keksittävä jotain uutta omalle urapolulle. 

Virpin Kulta Oy perustettiin vuonna 1994 ja sillä tiellä edelleen ollaan.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Olin Virpin kanssa tuolloin naimisissa ja minä olin hänen kultansa. Siitä Virpin Kulta sitten lopulta muodostui yrityksen nimeksi.

Asemakadulla oli ensimmäinen liikkeemme ja vähitellen lisäsimme myymälöitä Jyväskylässä. Tällä hetkellä on vain kaksi myymälää, Palokassa ja Keljossa.

Virpin Kullan idea on ollut alusta alkaen, että olemme koko kansa kultakauppa. Kynnystä kaupoille tulemiseen ei ole, emmekä ole puku päällä tiskin takana pönöttämässä. 

Ala itsessään on muuttunut vuosikymmenten varrella. Haasteena on ihmisten ostokäyttäytymisen muutokset, mutta varsin hyvin jyväskyläläiset ovat vielä liikkeisiimme löytäneet.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

On opettanut todella paljon. Ihmisten kanssa toimiminen, yhteistyökumppaneiden kanssa toimiminen ja ylipäätään se ajatus, ettei itse ole se maailmannapa, minkä ympärillä kaikki asiat pyörivät.

Yhteistyö on avain menestykseen ja verkostot auttavat pärjäämään vaikeissakin tilanteissa. Tiivistäen voisi sanoa, että kun asiakkaalla menee hyvin, myös meillä menee hyvin.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Tuetaan toisiamme! Yrittäjien välinen yhteistyö on tärkeää ja voimme aina tehdä vielä hieman enemmän toistemme eteen, jos vain haluamme.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.virpinkulta.fi


Aiheeseen liittyvää