Uuraisten Liikenne Ky

#KSY80 - 51. Uuraisten Liikenne Ky

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Olen Kimmo Kivelä ja on Uuraisten liikenne Ky.

Millainen yrittäjä olet?

Sanoisin, että tällainen tyypillinen monipuolinen yrittäjä. Työnkuva on erittäin laaja. Virallisesti toimin toimitusjohtajan tittelillä, mutta yhtälailla siinä sivussa ajan autoja, hoidan työvuorolistat, autojen remontit ja ajoittain ihan matkaoppaanakin toimin.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Synnyin yrittäjäperheeseen ja aloin tajuta, että isä ei ole koskaan kotona, niin siitä ne ensimmäiset kosketukset yrittäjyyteen syntyivät. 

Uuraisten Liikenne on perustettu 1920-luvulla eli nyt mennään jo neljännessä polvessa. 2006 aloitin itse yrittäjänä, mutta ensimmäisen kerran olen tullut mukaan yrityksen toimintaan jo 1980-luvulla.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Alun alkaen yritys oli aivan erinlainen. Meillä oli paljon erilaisia autoja. Oli muun muassa henkilöautoja, joilla ajettiin taksiajoja, oli kuorma-autoja, puuautoja, kuljetimme hiekkaa ja sitten oli tietenkin myös linja-autoja.

1960-luvulla toiminta hajaantui sillä tapaa, että tuolloisista omistajaveljeksistä toinen otti hoitaakseen kuorma-autopuolen ja toinen, eli minun pappani, tämän linja-autoliikennöintipuolen.

Vuonna 1979 vanhempani ostivat liiketoiminnan papaltani ja tuossa vaiheessa yrityksen nimi muuttui myös muotoon Uuraisten Liikenne. Siihen asti olimme toimineet Kivelän Liikenne nimellä. 1986 sain itse ajokortin ja hyppäsin linja-auton puikkoihin. Aiemminkin olin jo tottakai ollut hallilla puuhailemassa kaikkea mahdollista.

Automäärä meillä on pysynyt aina aika vakiona. Parhaimmillaan meillä on ollut yhdeksän autoa ja tällä hetkellä on kahdeksan. Linja-autolinjoja meillä on ollut aiemmin selvästi enemmän. Tällä hetkellä ajamme yhtä linjaa Saarijärven ja Jyväskylän välillä maanantaista perjantaihin.

Ala on varsin arvaamaton nykyään. Tuntuu siltä, että mennään ääripäästä ääripäähän uudistuksissa. Isoimmat muutokset lähiaikoina tulevat liittymään ympäristökysymyksiin.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Yrittäjyys on antanut ensinnäkin paljon ystäviä. 

Yrittäjä on yrittäjä toimialasta riippumatta, samojen asioiden kanssa me kaikki tunnumme painivan.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Tsemppiä ja voimaa yrittämiseen!

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.uuraistenliikenne.fi.


Aiheeseen liittyvää