Putaan Carservice

#KSY80 - 52. Putaan Carservice Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Olen Kalle Kolehmainen ja Putaan Carservice Oy.

Millainen yrittäjä olet?

Vähän sellainen, että monesti tulee ensin tehtyä asioita ja vasta sitten jälkikäteen mietittyä. Kantapään kautta oppiminen on tullut varsin tutuksi metodiksi vuosien mittaan. 

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Taisi olla tämä Putaan Carservice. Aiempaa taustaa yrittäjänä ei itseltä löydy. Äiti piti joskus kauppaa, kun olin noin vaahtosammuttimen kokoinen, mutta ei siitä itselle minkäänlaista kosketuspintaa kyllä jäänyt.

Olin ammattikorkeakoulussa, kun ostimme tämän liiketoiminnan. Opiskelin auto- ja kuljetustekniikkaa, enkä ollut käynyt kurssiakaan, mikä olisi jollain tapaa liittynyt yrittäjyyteen tai kaupan alaan. Vuosi oli 2010, kun lähdimme yritystä pyörittämään.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Aiemmin Putaan Carservice Oy tunnettiin nimellä Huoltoasema Mikko Varis Oy. Näissä samoissa tiloissa toimi tuolloin Nesteen huoltoasema ja korjaamohalli, missä ei kyllä juurikaan toimintaa tuolloin ollut. Tässä liikkeen puolella oli myös paljon pienkoneita tuolloin myynnissä.

Lähdimme sitten perheen kanssa pyörittämään toimintaa vuonna 2010. Veljeni kanssa ryhdyimme yrittäjiksi ja isä ja äiti tulivat meille töihin. Elvytimme korjaamopuolen kokonaan ja vanhemmat kehittivät tätä myymälän puolta. 

Näiden kahdeksan vuoden aikana toiminta on elänyt jossain määrin. Ostimme muun muassa parin muun yrityksen kanssa erillisen hallin tuosta muutaman kilometrin päästä vuonna 2014. Siirsimme korjaamopuolen sinne. Siellä toimimme muutaman vuoden, jonka jälkeen huoltamopuoli meiltä siirtyi näistä tiloista tuonne nelostien varteen. Samalla myös eriytimme huoltoasema- ja korjaamopuolet toisistaan, siihen saakka olimme samaa yritystä, vaikka eri tiloissa toimimmekin. Lopputulemana oli se, että korjaamo oli erillisessä hallissa, huoltoasema nelostien varressa ja tämä kiinteistö tyhjillään keskellä kylää. Päädyimme noin kaksi vuotta sitten lopulta myymään osamme hallista ja palasimme näihin vanhoihin huoltoaseman tiloihin. Samassa rytäkässä hankimme myös paikallisen, eläköityvän varaosaliikeyrittäjän varastot tähän osaksi toimintaamme.

Lähitulevaisuudessa koitamme välttää saamasta mitään isompia päähänpistoja. Verkkokauppa painotus alkaa meilläkin pikkuhiljaa kuitenkin näkyä.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Aika paljon ja kaikkea. Olen oppinut tuntemaan ihmisiä, tulee niin erilaisten hiihtäjien kanssa oltua tekemisissä. 

Yrittäjyys on pikkuhiljaa opettanut suunnittelemaan asioita myös etukäteen.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Tsemppiä kaikille! Hyviä ideoita otetaan vastaan, miten saataisiin asukkaita ja työpaikkoja näille reunaseuduillekin.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.putaancarservice.fi.


Aiheeseen liittyvää