P1060207.JPG

#KSY80 - 6. Juhla- ja kokouspalvelu Lindeman

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Jukka Lindeman, Juhla- ja kokouspalvelu Lindeman Oy.

Millainen yrittäjä olet? Kuvaile itseäsi kolmella lauseella.

Sinnikäs, toivottavasti luova ja jalat-maassa-kulkeva.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Maatilan poikana jo kotitila antoi ensimmäisen sysäyksen kohti yrittäjyyttä. Varsinaisesti oma yrittäjyys alkoi vuonna 1991, kun ostin ensimmäisen maaseutumatkailukohteeni eli Villa Vekkulan.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Savion Hovin kiinteistön hankin Juhla- ja kokouspalvelu Lindemanille vuonna 2001. Villa Vekkula oli tässä vaiheessa jo olemassa ja Savion Hovi liittyi sitten tähän joukkoon.

Maaseutumatkailukohteelle kaikista olennaisinta on kaunis ympäristö ja miljöö. Profiloidutaan tällaiseen kartanomaiseen ympäristöön ja tästä Savion Hovi on jugend-tyylisenä vanhana hirsirakennuksena erinomainen esimerkki. Savion Hovi toimii tilausravintola periaatteella eli mitään päivittäistä toimintaa meillä ei täällä ole. Majoitustiloja Savion Hovissa ei myöskään ole, eli olemme profiloituneet pääasiassa juhlatilaisuuksien ja yritysasiakkaiden tilaisuuksien pitopaikaksi.

Jämsän seudulla tämän tyylistä yrittämistä on varsin paljon ja osasyynä tähän on tottakai Himoksen läheisyys, joka tuo vuosittain valtavan määrän vierailijoita alueelle. Lähiaikojen tulevia haasteita onkin, miten saada entistä enemmän hyödynnettyä Himoksen tuomia ihmisvirtoja. Tässä markkinointi nousee avainasemaan.

Jämsän alueen yleinen pieni alavireisyys on tottakai luonut haasteita yritystoimintaan. Olen kuitenkin halunnut pitää kiinni siitä, ettemme lähde kilpailemaan niinkään hinnalla, vaan olemme halunneet panostaa laatuun ja palvelun kokonaisuuten. Usein esimerkiksi häitä suunniteltaessa miljöön viihtyvyys ja kokonaispaketin toimivuus ovat ne ratkaisevat tekijät, niiden pienten hintaerojen sijaan.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Täytyy olla valmis tarttumaan asioihin ja tekemään töitä. Tämän olen oppinut jo aivan sieltä kotitilan maatöistä alkaen.

Tärkeä pointti on myös se, että ympärillä on hyvä verkosto. Palvelualalla myös henkilöstön osaaminen ja motivaatio nousevat äärimmäisen merkittävään rooliin, sillä he ovat yrityksen kasvot jokaisessa asiakaspalvelutilanteessa.

Tyytyväinen asiakas on paras palkkio, minkä yrittäjä voi saada.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Yrittäjyys on upea juttu! Toivon, että yrittäjät puhaltavat jatkossakin yhteiseen hiileen. Erittäin hienoa, että on tällainen porukka kasassa ja uskon, että meissä on jotain samaa kaikissa, kun olemme tällaiseen hommaan mukaan lähteneet.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.savionhovi.fi


Aiheeseen liittyvää