Emilia Koikkalainen

#KSY80 - 7. Koskenpään Huopatehdas Oy

Kuka olet ja mikä on yrityksesi nimi?

Emilia Koikkalainen, Koskenpään Huopatehdas Oy.

Millainen yrittäjä olet? Kuvaile itseäsi kolmella lauseella.

Rehellinen vastaus on, että olen hieman tempoileva, mutta pyrin systemaattisuuteen. Olen innostuja ja viihdyn numeroiden parissa.

Millainen oli ensimmäinen kosketuksesi yrittäjyyteen?

Olen kasvanut yrittäjäperheessä, joten ensikosketus on saatu jo aivan siellä lapsuudessa. Ensimmäiset muistikuvat ylipäätään taitavat olla perheen pitämän T-Marketin karkkihyllyjen väleistä.

Millainen on nykyisen yrityksesi tarina?

Koskenpään Huopatehdas on perustettu jo vuonna 1922. Tehtaan perusti liikemies Kustaa Vuolle-Apiala, joka oli tällainen monialayrittäjä ja visionääri. Huopatehtaan hän päätyi perustamaan, kun huopatossut ja huopakengät alkoivat yleistymään.

Huopaosaaminen on Jämsässä tuontitavaraa Karjalan Kirvusta, mistä tekijät ja osaaminen ovat muuttanut tänne Jämsään. Jämsän seudulla on useampia tehtaita, joten jonkinlaisesta keskittymästä voidaan jopa puhua.

1970-luvun loppupuolella Koskenpään Huopatehdas alkoi erikoistua teollisuuden palvelemiseen huopatuotteilla. Meillä ei enää nykyään valmisteta lopputuotteita ollenkaan, vaan kaikki tuotanto menee pääasiassa teollisuuden tarpeisiin. Voidaan puhua jopa lähes puhtaasti maahantuontiyrityksestä.

Itse olen ollut mukana kahdeksan vuotta ja sinäkin aikana tuotanto on muuttunut varsin paljon. Tällä hetkellä meillä on hieman omaa tuotantoa, sillä valmistamme huovasta tehtyä rakennusnauhaa. Lisäksi meiltä saa tilattua erilaisia design-tuotteita ja teemme myös paljon erilaisia kalustamisprojekteja sisustustarpeisiin.

Mitä yrittäjyys on sinulle opettanut?

Yrittäjyys on opettanut sen, että vastuu on omissa käsissä. Aina toki olen ollut vastuullinen ja vastuuntuntoinen, mutta tässä se jotenkin konkretisoituu. Jos jokin ei toimi, syyllinen löytyy peilistä ja toisaalta, jos asiat menee hyvin, niin yhtälailla voi katsoa peiliin ja taputtaa itseään olalle.

Lisäksi myös johtamistaidot ja johtamistaitojen arvostus on ollut selkeä oppi, jonka yrittäjyydestä olen saanut.

Keski-Suomen Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Vapaamuotoiset terveiset keskisuomalaiselle yrittäjäkentälle.

Olen onnellinen ja ylpeä Keski-Suomen Yrittäjistä ja keskisuomalaisista yrittäjistä. On upeaa, että Keski-Suomessa on niin monipuolista yrittäjyyttä. Toivon myös, että Keski-Suomen Yrittäjät jatkaa aktiivisella ja innostavalla linjalla myös tulevaisuudessa ja että saadaan entistä enemmän innokkaita yrittäjiä mukaan toimintaan.

Tutustu yritykseen tarkemmin osoitteessa www.huopaa.fi


Aiheeseen liittyvää