Pihtiputaalla on hymy herkässä

Pihtipudas_pääkuva_1000x540.jpg

YK:n kansainvälinen Onnellisuuden päivä, auringonpimennys ja Keski-Suomen Yrittäjien jalkautuminen Pihtiputaalle - tätä kaikkea vietettiin 20.3.2015

Pihtiputaan Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja ja Kodintarvike Jousarin omistaja Jouni Arvola otti meidät avosylin vastaan ja hyvän isännän elkein tutustutti Pihtiputaan piireihin. Kävimme kunnantalolla kuulemassa millaista jälkeä tulee, kun paikkakunnalta kotoisin oleva LähiPron Eero Kananen pääsee kollegoineen vauhtiin. He ovat nimittäin luoneet RuokaaSuomesta.fi -sivuston, jossa lähiruoan tuottajat ja kuluttajat pääsevät kohtaamaan. Siitähän ei voi seurata kuin hyvää!

Samassa tilaisuudessa tavattiin Pihtiputaan mummo ja monta muuta mukavaa yrittäjää. Paikalle oli saapunut myös Heikki Jämsén Paikallislehti Kotiseudun sanomista. Tämä lehti tulee muuten jo 55-vuoden ikään, eikä tunnu missään. Lehti onkin esimerkiksi Vantaan kuudenneksi tilatuin paikallislehti. 

Tulevaisuus ei ole uhka vaan mahdollisuus

pihtipudas-thumb_400x400.jpgIltapäivällä vatsat täyttyivät hyvän ruoan ja keskustelun lomassa Herkkuravintola Takkatuvalla. Kunnanjohtaja Ari Kinnusella oli hymy herkässä, kertoessaan mitä kaikkea kuntaan on suunnitteilla. Kyllä pöydässä haasteista ja ongelmistakin puhuttiin, mutta tulevaisuutta ei nähty uhkana, vaan mahdollisuutena ja siitäkös Esko Valtaoja olisi ollut ylpeä.

Pihtiputaalla tapasimme myös rempseällä murteella puhuvan Jouni Riitamon Pihtiputaan Rengas ja Öljystä sekä Kalustetalo Arvola ja Tiiton pyörittäjän Marja-Leena Tiiton.  Mukavien yrittäjien kanssa turistessa olisi juttu luistanut useammankin tunnin. Paikallisista yrittäjistä huokuu hyvä yhteishenki ja tuki toisiaan kohtaan. Kyllä jos olisin Pihtiputaalta kotoisin, suunnittelisin jo kiireesti paluumuuttoa paikkakunnalle.


Aiheeseen liittyvää