Saammeko esitellä uusi pomomme

sanna-Mari Ksymppis.jpg

Sanna-Mari Hynninen aloittaa vuodenvaihteessa Keski-Suomen Yrittäjien uutena toimitusjohtajana. Kovana bisnesnaisena tunnettu 37-vuotias sisustaa vapaa-ajallaan perheen rintamamiestaloa, nauttii perheestään sekä juoksee ja hiihtää.

"Minussa sekoittuvat analyyttisuus ja innostuminen. Hahmotan kokonaisuuksia ja tykkään tehdä asioita yhdessä tiiminä. Töissä olen järjestelmällinen, mutta kotona hieman boheemimpi, mikä tulee esille myös kavereiden kanssa.”

Uusi toimitusjohtaja odottaa työpestiään innostuneena. Keskisuomalaisten yritysten ja yrittäjien kanssa on tehty töitä tiiviisti aiemminkin.

– Kun työskentelin kauppakamarilla, olin jo mukana erilaisissa yritysten kehityshankkeissa. Keski-Suomen Yrittäjäjärjestöllä on 4 000 jäsentä hyvin monen kokoisista yrityksistä. Uudet työpaikat syntyvät pk-yrityksiin ja myös kasvu tulee niiden kautta, Sanna-Mari Hynninen toteaa. Hän näkee tulevaisuuden valoisana. Talouslukuja saadaan paremmiksi, kunhan vain jaksetaan tehdä kauppaa, uskoa omaan tekemiseen sekä tarpeen tullen uudistua.

– Kun olemassa olevat yritykset etsivät uusia avauksia ja painavat eteenpäin vuodesta toiseen, niin päästään pitkälle. Heidän lisäkseen tarvitsemme uusia yrittäjiä ja nuoria, jotka haluavat jäädä ja työllistyä Keski-Suomeen. Asiakkaat voivat olla lähellä tai missä päin maailmaa tahansa.

”Hyödyllinen ja hauska areena”

Hynninen haluaa, että Keski-Suomen Yrittäjät on ”hyödyllinen ja hauska areena”, joka palvelee yrittäjiä aidosti.

– Toimintamme ytimessä on vaikuttaminen siihen, että toimintaympäristö kehittyy jatkuvasti yrittäjäystävällisemmäksi. Tämän lisäksi yrittäjäjärjestö on ainutlaatuinen vertaisverkosto. Meillä on moninainen yritysjoukko kasvuyrityksistä yksinyrittäjiin. Yrittäminen on usein yksinäistä ja aikaresurssit tulevat nopeasti vastaan. Kasvuhakuisilla yrityksillä on omat sparraustarpeensa. Verkoston tuki on korvaamaton apu monessa tilanteessa, Hynninen painottaa. Myös kuuntelijaa kaivataan. Välillä yrittäjä ei tarvitse kuin keskustelukumppania, jolle purkaa huoliaan. Arjen lisäksi välillä pitää muistaa myös juhlia yhdessä, yrittäjä tarvitsee sitäkin.

– Tykkään tehdä asioita laajassa verkostossa. Toivon, että minua lähestytään rohkeasti.

Lue koko Sanna-Marin haastattelu  joulukuun Yrittäjäsanomista sivulta 6.